Så här gör du: Avmaska hunden

Var försiktig med din hund och dess avfall, framförallt valpar som är särskilt mottagliga för maskar. Infektionsmetoden varierar med typen av mask, men inkluderar överföring via mjölken vid amning, hudpenetration och oralt intag.

Parasiter i mag- och tarmkanalen kan orsaka allvarliga störningar hos hundar, inklusive livshotande anemi, förlust av proteiner från kroppen, diarré, kräkningar, låg glukos i blod, tarmhinder och viktminskning.

För de flesta valpar är det tillräckligt med avmaskning varannan vecka fram till 6 månaders ålder och sedan enligt råd från din veterinär. Det finns många säkra, effektiva produkter tillgängliga, vilket kommer att eliminera dessa maskar.

Vanligaste maskarna att avmaska

De vanligaste parasiterna som finns hos valpar är rundmaskar och bandmaskar. Om din hund är infekterad kommer du antagligen att märka bandmaskssegmenten i hans päls runt hans rygg eller i avföringen. De ser ut som riskorn och ses ofta att de rör sig.
Loppor överför en typ av bandmask, och det är därför klokt att behandla din hund mot loppor om du märker någon bandmask. De vanliga rundmaskstabletterna är inte effektiva mot bandmaskar och en annan form av behandling krävs. Vissa produkter tillgängliga för hundar är effektiva mot både rundmaskar och bandmaskar. Fråga alltid din veterinär om råd.
Vissa hundparasiter, såsom krokmaskar, rundmaskar, minst tre arter av bandmaskar och flera tarmprotozoer kan överföras till människor.

Lämna ett svar