Receptet är gjort av Sarah Nyman – Baka med matte
Pudelkakor
Du förvarar bäst kakorna i en väl försluten burk i kylskåp. Håller i flera veckor.
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 dl pumpapuré
- 1 msk jordnötssmör
- Lite kanel
- 2-3 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp ägget lätt med en gaffel och tillsätt sedan övriga ingredienser. Börja med 2 dl mjöl och tillsätt sedan efter behov. Degen ska vara fast och inte kladda men inte heller smula sönder.
- Kavla ut till ca 0,3-0,5 cm tjock deg.
- Stansa dina kakor med valfri form och för över till din plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 40 minuter. Håll ett öga på kakorna så de inte får för mycket färg.