Hundpepparkakor
Veterinärkartan
Du förvarar bäst kakorna i en väl försluten burk i kylskåp. Håller två veckor. Du kan frysa in kakorna, då håller de upp till två månader
- 1 dl majsmjöl
- 3 dl havremjöl (glutenfritt havregryn som du kör med stavmixer)
- 1 tsk kanel
- 1/2 krm ingefära
- 1 msk äpplemos
- 2 dl pumpapuré
- 1 msk kokosolja
- 1 st uppvispat ägg
Värm ugnen till 160 grader
Rör ihop de torra ingredienserna
Tillsätt sedan övriga ingredienser. Se till att vispa upp ägget i exempelvis ett glas med en gaffel innan du häller i det
Rör ihop till en jämn deg
Kavla ut till ca 0,5 cm tjock deg
Stansa dina kakor med valfri form och för över på ett bakplåtspapper på en plåt
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter