Receptet är gjort av Sarah Nyman – Baka med matte

Hundpepparkakor
Du förvarar bäst kakorna i en väl försluten burk i kylskåp. Håller två veckor. Du kan frysa in kakorna, då håller de upp till två månader
Ingredienser
- 1 dl majsmjöl
- 3 dl havremjöl (glutenfritt havregryn som du kör med stavmixer)
- 1 tsk kanel
- 1/2 krm ingefära
- 1 msk äpplemos
- 2 dl pumpapuré
- 1 msk kokosolja
- 1 st uppvispat ägg
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader
- Rör ihop de torra ingredienserna
- Tillsätt sedan övriga ingredienser. Se till att vispa upp ägget i exempelvis ett glas med en gaffel innan du häller i det
- Rör ihop till en jämn deg
- Kavla ut till ca 0,5 cm tjock deg
- Stansa dina kakor med valfri form och för över på ett bakplåtspapper på en plåt
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter
