Djurförsäkring


Är du ute efter en försäkring för ditt djur? Då har du kommit helt rätt!

Här listar vi på Veterinärkartan.se alla de djurförsäkringar som vi tycker gör ett bra jobb. Du kan enkelt välja att ansöka och läsa mer om försäkringen men du binder inte upp dig till något förens du har valt att gå vidare och skrivit ett avtal med försäkringsbolaget i fråga.


Veterinärkartan.se har sedan starten 2019 varit med och förmedlat djurförsäkringar.

Den bästa djurförsäkringen

Alla vill självklart ha den bästa djurförsäkringen, men vilken försäkring som är bäst är svårt att säga utan att veta vilken typ av djur du vill försäkra. En försäkring som är bäst för kattägare behöver inte vara bäst för en hästägare.

Du bör alltid jämföra djurförsäkringar innan du väljer att teckna en försäkring, så att du har koll på för- och nackdelar.

Enligt Konsumenternas blev ManyPets utsedd till den bästa djurförsäkringen 2020, Ica djurförsäkringar får ofta väldigt bra omdöme av kattägare och är IF ett välkänt och bra företag om du har dina andra försäkringar där sedan tidigare.

2019 blev Moderna försäkringar utsedda till årets djurförsäkring av Konsumenternas. Vi får se vilka som blir det 2021!

Vad kostar en djurförsäkring?

Kostnaden på försäkringen är en väldigt viktig del hos många djurägare och detta får vi mycket frågor kring. Vi väljer att alltid säga att man ska välja den som är mest prisvärd för sig själv, inte billigast.

Det ska du tänka på när du väljer försäkring

Tänk på att välja en djurförsäkring som är specialiserad för just ditt djur och från en seriös aktör. Jämför flera olika försäkringar innan du gör ett val.

Varför ska man ha en försäkring?

Har du en hund, katt, häst eller annat djur som du håller kärt ska det självklart vara försäkrat. Har du barn så är det ju en självklarhet att det är försäkrat, likaså din bil eller din bostad. Det ska inte vara några skillnader för ditt djur.

Har du inte djuret försäkrat kan det bli en väldigt dyr historia om skadan skulle vara framme.

Veterinärbesök, operationer och medicin dyrt och med en djurförsäkring behöver du endast betala för självrisken och får ersättning för resten.

Hur många har en djurförsäkring?

En stor majoritet av alla djurägare har gjort det rätta och har sina djur försäkrade. Likt att ha en hemförsäkring så tycker vi det är ett måste att ha sitt djur försäkrat, oavsett om det är en bondkatt, hamster eller häst.

Enligt Försäkrat.se har hela 92,7% i Sverige sina husdjur försäkrade. 0,7% har ingen försäkring för att det är för dyrt och bara 2% har aktivt valt att inte teckna en djurförsäkring. Du ser hela undersökningen hos Försäkrat.se

Risken med att inte ha ditt djur försäkrat

Väljer du att inte teckna en djurförsäkring för ditt husdjur är risken att det kan bli väldigt dyrt om skadan skulle vara framme.

Kostander för vård hos veterinär, mediciner, operationer och övernattning hos veterinär är dyrt. Med en djurförsäkring får du ersättning och betalar endast självrisk.

Att inte ha en djurförsäkring är oerhört dumt tycker vi. Se över och jämför djurförsäkringar så att du hittar den som är bäst för dig.

 • Semestra med hund i Danmark
  När pandemin är över så står Danmark högt upp på listan att […]
 • Sällskapshundar
  Sällskapshundar, även kallade grupp 9 hundar, är hundraser som sedan en lång […]
 • 3 bästa vakthundarna
  Allt fler svenskar väljer att skaffa en eller flera vakthundar. Vi kan […]
 • Hundvänliga hotell i Malmö
  Dags att röra sig söderut och du vill gärna ta med hunden […]
 • Hundvänliga hotell i Göteborg
  Att ha hund i Göteborg är en dröm! Det finns många fina […]
 • Hur länge är en hund dräktig?
  Börjar det bli dags att para din tik med en hanhund för […]