Bild från: Guinness World Record

När vi tänker på hundar, föreställer vi oss ofta en trogen följeslagare i knähöjd, redo att hämta en pinne eller kura upp sig i soffan bredvid oss. Men vissa hundar är mer lika små hästar än traditionella husdjur. I det här inlägget ska vi presentera världens största hund, en verklig jätte bland sina fyrbenta kamrater.

Läs även om hundår i människoår.

Världens största hund enligt Guinness World Record

Den största hunden i världen, enligt Guinness World Record, var (tyvärr gick han bort 2021 8 år gammal) en engelsk mastiff vid namn Freddy. Freddy, som bor i England, mäter imponerande 103,5 cm från tass till axel. Men det är inte allt – när Freddy ställer sig på bakbenen sträcker han sig till en otrolig höjd av 226 cm, vilket gör honom högre än de flesta människor!

Freddy väger som en stor man

Freddy väger också en hel del, med en vikt på omkring 92 kg. Det är mer än vikten av en genomsnittlig vuxen människa. Trots sin enorma storlek är Freddy känd för sin milda och vänliga natur. Han lever ett lugnt liv i England med sin ägare, Claire Stoneman.

Engelska mastiffer, rasen som Freddy tillhör, är kända för sin storlek och styrka. De är dock också kända för sin lugna och tillgiven natur, vilket gör dem till utmärkta familjehundar. Trots sin storlek är de ofta mycket lugna och vänliga, vilket gör dem till utmärkta sällskap.

Fler stora hundraser

Förutom engelska mastiffer finns det flera andra hundraser som är kända för sin storlek. Här är en lista över de fem största hundraserna i världen:

  1. Engelsk mastiff: Denna ras är officiellt den största enligt Guinness världsrekord. De kan väga mellan 70-100 kg och kan i vanliga fall nå en höjd av upp till 76 cm.
  2. Grand danois: Även känd som “den apolloniska hunden”, kan dessa hundar nå en höjd av upp till 86 cm. De är kända för sin vänliga och tillgiven natur.
  3. Irländsk varghund: Denna antika ras var ursprungligen avlad för att jaga vargar och vildsvin, men idag mer av en sällskapshund. De kan nå en höjd av upp till 81 cm.
  4. Sankt Bernhard: Kända som räddningshundar i Alperna, kan dessa hundar väga mellan 64-120 kg och nå en höjd av upp till 90 cm.
  5. Newfoundland: Dessa hundar är kända för sin styrka och simförmåga. De kan väga mellan 59-68 kg och nå en höjd av upp till 71 cm.

Även om dessa hundar är stora i storlek, har de alla stora hjärtan och mycket kärlek att ge. Oavsett om du är ägare till en liten Chihuahua eller en gigantisk engelsk mastiff som Freddy, är det viktigaste att din hund är hälsosam och lycklig. Kom ihåg att regelbundna veterinärbesök är avgörande för att upprätthålla din hunds hälsa, oavsett dess storlek.

Läs även om populära familjehundar.

Lämna ett svar