Allt fler svenskar väljer att skaffa en eller flera vakthundar. Vi kan oftare och oftare läsa att kändisar och fotbollsproffs får inbrott och väljer en vakthund som skydd för att känna sig säkrare. Detta är säkert en anledning till att fler väljer att skaffa en vakthund.

Vilken vakthund är bäst?

Vakthundar är fortfarande inte alls lika vanliga i Sverige som dom är utomlands. I Sverige är familjehundar den vanligaste hunden att skaffa. Trots att det inte är supervanligt så finns det såklart fortfarande rena vakthundar att ha hemma.

En bra vakthund ska ha styrka, ett vasst temperament och vara otrolig lojal mot sin familj. Vi kollar vidare på 3 raser som är lämpliga som vakthund.

1. Schäfer

En lista med vakthundar utan Schäfer är som en strand utan sand, ja det går ju bara inte. Schäfern tickar i alla boxar som går att ticka i för att vara en bra vakthund. Det inte av intet som de flesta polishundar är av rasen Schäfer.

Träna Schäfern rätt och den kommer vara dig lojal resten av sitt liv! En otrolig fin vakthund!

2. Rottweiler

En stor Rottweiler blir man nästan rädd av direkt. Det är en hund med kraft utan dess like och är inte en hundras som kanske ska vara din första hund. Lägg mycket tid på att träna den de första 2-4 åren så kommer du ha en vakthund som samtidigt passar fint in i din familj!

3. Dobermann

Alla har vi sett en film med en Dobermann som vakthund till den diviga bruden i filmen, och det är av en anledning! En Dobermann ser livsfarlig ut och lyckas du träna den rätt så har du en hund som kommer gör allt för att skydda dig och hålla dig säker.

Rasen är stark, snabb och kan bita väldigt hårt! Ge den bra med motion och uppgifter så att den håller sig lugn när ni är hemma.

Hur får man en bra vakthund?

Allt handlar om träning, träning och träning! Det kommer att ta flera år för dig att få fram en bra vakthund som du kan lita på i alla lägen. Lyckas du komma dit så ska både du och hunden ha en ordentlig klapp på axeln.

Många kändisar och framförallt fotbollsproffs köper färdigtränade vakthundar för flera och åter flera hundra tusentals kronor. Detta för att de inte har tiden som krävs för att träna fram vakthunden själv, men vill ha skyddet som den kan erbjuda.

Här kan du läsa om fotbollstränaren Mikael Arteta som köpte sin vakthund för 230 000 (!) kronor (Extern länk till Aftonbladet).

Lämna ett svar