När pandemin är över så står Danmark högt upp på listan att besöka för många svenskar, inte främst för de som bor i Skåne, Halland eller Blekinge. Varför inte ta med dig din hund och semestra i Danmark, du tar den smidigt i bilen eller på tåget.

Här ger vi dig lite tips på praktiska saker att ha koll på och även vilka parker som är de bästa att ha med hunden till!

Att resa till Danmark med sin hund

När du ska resa till Danmark med din hund eller katt så är det bra att ha koll på lite olika saker. Som att vissa hundraser inte är tillåtna i Danmark, att du behöver informera tullen när du kommer tillbaka till Sverige och självklart vilka parker som är de bästa.

Otillåtna hundraser i Danmark

I Danmark kan vissa raser vi har i Sverige vara förbjudna, detta bör du självklart ha koll på så att du inte stöter på några problem. Lär mer på Fødevarestyrelsen.

Informera tullen när du reser tillbaka till Sverige

Alla hundar som kommer in i Sverige ska registreras till Jordbruksverket, och det är Tullverket som sköter denna kontrollen. Det du behöver göra är att informera Tullpersonalen vid gränsen om att du har med en hund. Det finns så kallade “Röda punker” där du ska lämna informationen.

Gör du inte detta ses det som ett lagbrott för smuggling.

Läs mer hos tullverket

Bästa parkerna att ta din hund till

Danmark är bara så underbart på våren och sommaren! Det finns hur många parker som helst som du och din hund kan vistas i tillsammans, men gå inte till första bästa utan kolla upp och jämför lite olika parker.

Det finns en app som heter Hundeskove i Danmark där du hittar över 400 parker och kan även läsa betyg om de olika parkerna.

Du får se bilder från parkerna, om parken är inhängnad eller inte och kan baserat på GPS få reda på vilka parker som ligger i närheten av där du är. Så smidigt – spana in den om du reser till Danmark med din hund!

Appen finns på både svenska, engelska, danska, tyska och spanska så det ska vara enkelt att hitta ett språk som du förstår!


Nu hoppas vi snart att pandemin är över så att vi kan få resa fritt igen tillsammans med våra älskade hundar! Är Danmark högt upp på din lista av resor just nu? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Lämna ett svar