Receptet är gjort av Sarah Nyman – Baka med matte
Pupcorn
Har du tidigare poppat popcorn på spisen så gör du på samma sätt när du ska poppa pupcorn. Kom ihåg att inte salta!Förvara i sluten plastpåse så håller dina pupcorn i två veckor.
Ingredienser
- Laxolja
- Popcornkärnor
Instruktioner
- Förbered genom att ta fram en kastrull med lock samt en stor bunke.
- Häll laxolja så det precis täcker botten av kastrullen och lägg i två popcornkärnor. Hetta upp på medelhög värme tills båda popcornen poppat.
- Täck botten med ett tunt lager popcornkärnor, sätt på locket och skaka runt så alla popcorn täcks av olja.
- Sänk plattan något när du hör att dina pupcorn poppar för fullt och om kastrullen blir full kan du försiktigt hälla av lite pupcorn i bunken under tiden. När det går 3 sekunder mellan poppen så är dina pupcorn klara.
- Häll upp i bunken och låt svalna ordentligt innan din hund får smaka.
- Obs. Se till så du inte får med några kärnor när du ger hunden.